Suvikõrvitsamuffinid toorjuustuga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Suvikõrvits annab muffinitele mahlasuse, aga küpsetiste seest leiab ka toorjuustu. Serveerimisel võib muffinid katta toorjuustukreemiga.

Valmistusaeg 25 minutit + 20 minutit ahjus

12 tk

180 g suvikõrvitsat

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

1 tl jahvatatud kaneeli

näpuotsaga soola

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

120 g võid

1,5 dl suhkrut

1 suur muna

õli vormi määrimiseks

pruuni suhkrut peale puistamiseks

Toorjuustutäidis:

120 g maitsestamata toorjuustu

3 sl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

Peale:
200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl vahukoort

2–3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

 

Kuumuta ahi 220 kraadini. Riivi suvikõrvits peene riiviga ja pane sõelale nõrguma. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel, sool, sooda ja muskaatpähkel.

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Sega hulka suhkur ja klopi muna. Pigista suvikõrvits võimalikult kuivaks ning sega vedelate ainete hulka. Lõpuks sega hulka kuivained. Täidise tarvis klopi toorjuust pehmeks, sega hulka suhkur ja vanillisuhkur.

Kui sa pabervorme ei kasuta, siis pintselda vormi avad õliga. Tõsta muffinivormi 2 sl tainast ja pane peale 1 sl toorjuustu, nii et see ei ulatu servadeni. Tõsta peale ülejäänud tainas, nii et toorjuust on kaetud.

Puista peale pruuni suhkrut. Pane ahju ja küpseta ahju keskosas 5 minutit. Siis alanda ahju temperatuur 175 kraadile ning küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust, lase 5 minutit jahtuda ja võta siis vormidest. Lase jahtuda.

Hõõru toorjuust suhkrutega pehmeks. Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa toorjuust ja mikserda tugevaks vahuks. Tõsta lusikaga või pritsi pritskotist muffinitele.

Sarnased artiklid