Kuulus seltskonnajook Sangria

Ingrid Lepp
Enamasti valmistatakse Sangria punasest veinist, hooaja parimatest puuviljadest ja gaseeritud veest. | Shutterstock

Siin on Sangria põhiretsept, mis on tõeliselt maitsev ja lihtne. Kui lisad oma  aia lemmikpuuvilju ja marju, muutub see ainult paremaks.

Sangria on nauditav sügava suveaja jook, mille kodumaaks peetakse Hispaaniat. Enamasti valmistatakse see punasest veinist, hooaja parimatest puuviljadest ja gaseeritud veest. Alkoholivabas joogis kasutatakse veini asemel kas sõstra- või viinamarjamahla. Seda on lihtne valmistada ja ka juua. Jahuta ja naudi!

 

Sangria

1 pudel punast veini, sobib nii kuiv kui ka magus
(alkoholivaba joogi puhul võta sõstra- või viinamarjamahla)
1 sidrun
1 apelsin
2 õuna või pirni viiludena
1-2 sl suhkrut
50 g brändit
0,5 l Sprite`i või gaseeritud vett

Lõika sidrun ja apelsin viiludeks või sektoriteks. Eemalda seemned.

Vala vein kannu. Pigista tsitruste mahl veini hulka ja jäta sidrunid-apelsinid veinikannu.

Sega juurde puuviljaviilud, suhkur ja brändi. Jäta üle öö külmkappi jahtuma ja maitsestuma.

Enne serveerimist vala hulka karastusjook. Sega kergelt ja vajadusel timmi maitset.

Kui soovid Sangriat kiiremini valmistada, siis kasuta jahutatud veini ja sega joogi hulka jääkuubikuid.

Sangriasse sobivad hästi ka virsikud, mustikad, vaarikad, kiivid. Brändi asemel proovi näiteks džinni või rummi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid