Suu mustaks lihtsa mustikakoogiga

Kodu&Aed
Mustikad kuuluvad maailma tervislikemate toiduainete hulka. | Kodu&Aed arhiiv

Maitsev mustikas on tõeline tervise mari.

Tarvis läheb:

Taigen

175 g võid
0,5 tl suhkrut
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
soovi korral 1 sl kardemoni

Katteks

4-5 dl mustikaid
1 sl kartulitärklist
1 sl suhkrut
 

Esmalt valmista taigen. Sulata või ja lase pisut jahtuda.
Sega kuivained omavahel läbi ja lisa hoolikalt segades võile.
Vormi taigen märgade sõrmedega ümmargusse koogivormi, nii et serva jääks umbes 2 cm kõrgune äär.

Kalla mustikad taignale. Sega suhkur ja kartulitärklis läbi ja puista segu mustikatele. Raputa vormi, et jahu seguneks mustikatega.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Lisaks suhkrule võid mustikatele lisada ka kaneeli, maitsed sobivad üllatavalt hästi, eriti kui koogi juurde serveerida jäätist.
Augustis lihtsalt peab seda kooki värsketest mustikatest tegema! Kook õnnestub ka külmutatud marjadest, aga selle maitse sobib talve sama vähe kui vähid jõululauale.

Sarnased artiklid