Kõige olulisem on jälgida, et töövahendid oleksid täiesti puhtad – siis on ka ootuspärane tulemus kindlustatud. Ülejäänud on juba lõbus osa. Pisut suhkrut ja mõned munavalged ning valmivadki dekadentlikud haprad koogikesed.
Besee magusus ja marjade hapukus koos koheva vahukoorekreemiga on just see magustoit, mis sobib suvise õhtusöögi lõpetuseks. Küpsetamine võtab küll aega nagu besee puhul ikka, aga tulemus on seda väärt.
Tarvis läheb:
3 munavalget
4 dl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla
näpuotsaga soola
2 dl vahukoort
2 dl kohupiimapastat
vanillisuhkrut
5 sl suhkrut
4 dl marju
Vahusta munavalged terakese soola j sidrunimahlaga, kuni moodustub valkjas vaht. Lisa vähehaaval tuhksuhkur ning jätka vahustamist, kuni mass on tihe ja läikiv.
Kindlasti kasuta täiesti puhast kaussi. Pritsi munavalgemass tordipritsist või tõsta lusikaga küpsetuspaberile, moodustades umbes 8 cm natuke kõrgemate äärtega kettad – neid on pärast lihtsam täita.
Küpseta 150kraadises ahjus 10 minutit ning siis alanda temperatuuri 100 kraadini, lase tund aega kenasti kuivada. Lase täielikult jahtuda. Täida korvikesed vahetult enne serveerimist vahukoore-kohupiima seguga ning puista peale marjad. Soovitan süüa paari tunni jooksul pärast täitmist, hiljem vettivad need liialt läbi ja lagunevad. Marjade valikul kasuta oma fantaasiat. Keele viib alla!