10+ viisi, kuidas pelmeene valmistada

Sisuturundus
Sobib serveerimiseks brokkoliga. | Uvic

Pelmeenidest võib lõputul hulgal valmistada põnevaid ja maitsvaid roogasid. Järgnevalt pakume välja 12 retsepti, mida võiksid proovida.

Vegan pelmeenid brokkoli ja pestoga
Koostisosad
1 spl. rõõskkoort (33% rasva)
1/4 spl. pestokastet
1/4 spl. riivitud parmesani juustu
400 gr. Uvic Vegan pelmeenid brokkoliga

Valmistamine
Kastmeks vala pannile   rõõskkoor ja pesto kuumuta kuni paksenemiseni. Aseta pannile Uvic VEGAN brokkoliga pelmeenid, sega ja lisa parmesani juustu. Küpseta kastmes  pelmeenid brokkoliga  pannil ja lase  pisut praadida.

Ahjus küpsetatud pelmeenid
Kogus: kolmele kuni neljale
Valmistusviis: küpsetamine
Käik: põhiroog
 

Koostisosad
450 g ehk 1 pakk  käsitöö pelmeene Uvic külmutatud Siberian collection veise-ja sealihaga
1 sl hapukoort või sulatatud võid
1 väike muna
Dipikaste
Vaja läheb:
* 5 spl sojakastet
* 1/2tl purustatud ingverit
* 1spl laimi mahla

Valmistamine
Aseta pelmeenid võitatud ahjupannile, pintselda pealt hapukoore või sulavõiga. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus. Siis võta pelmeenid ahjust välja, pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus helekollaseks. Söö kuumalt, laual võib lisada hapukoort või dipi. Dipikastmele soovi korral lisa seesamiseemneid või tšillihelbeid. Tee dipikastet nii: sega kõik kokku, maitse, maitsesta üle, kui tarvis ja asu dippima!

dsc05925ig.jpg

Pannil praetud pelmeenid maitsevad kõigile.
Uvic

Pannil praetud pelmeenid
Koostisosad
400g Uvic Hiina pelmeene
3-4 sl võid

Valmistamine
Kuumuta või pannil, pane sellesse pelmeenid ja prae tasasel tulel kaanega kaetult. Eemalda kaas ja keera pelmeenid ümber ja prae mõlemalt poolt kuldkollaseks. Lisandiks sibulapealse-, kurgi- või peedisalat. Serveeri kohe hapukoore ja maitserohelisega.

dsc04846ig2.jpg

Keedetud pelmeenide juurde sobib hapukoor.
Uvic

Keedetud pelmeenid
Kogus: kahele
Valmistusviis: keetmine/kuumutamine
Käik: põhiroog
 

Koostisosad
400 g Uvic Hiina lambalihaga pelmeene
vett
soola
3 sl hapukoort
võid

Valmistamine
Kasuta pelmeenide keetmiseks suurt potti. Kuumuta vesi keemiseni ja aseta potti üks kiht  (külmutatud) pelmeene. Keeda pelmeene 5–8 minutit. Tõsta pelmeenid vahukulbiga veest välja.
Serveeri kohe koos hapukoorega või lisa sulatatud/pruunistatud võid, lisandiks hakitud maitseroheline või kurgi- ja tomatisalat.
Soovi korral lisa keeduvette loorberileht ja paar pipratera  või puljongit- saad eriti maitseka roa.

_dsc5309ig.jpg

Yaki-gyoza stiilis pelmeenid.
Uvic

Gyoza’d ehk Jaapani pärased pelmeenid
Koostisosad
450 g VEGAN külmutatud pelmeene köögiviljadega või külmutatud 400g Uvic Hiina pelmeene
Dipikaste:
1 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat
seesamiõli
tšillit

Valmistamine
Yaki-gyoza stiilis valmistamisel prae pelmeenid kerges õlis alt pruuniks ning krõbedaks, seejärel kalla pannile kulbitäis vett ning auruta kaane all kuni 10 minutit. Seejärel võta kaas pealt ära ja kuumuta nii kaua, kuni pann on kuiv. Serveeri hapukoorega või dipikastmega.

Pelmeenisupp
Kogus: neljale
Valmistusviis: keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg: 30 minutit
Käik: eelroog/kerge eine

Koostisosad
1,5 l vett
1-2 sl õli
2-3 porgandit
1-2 väiksemat porrut
tükk juursellerit
3-4 kartulit
1 loorberileht
3-4 tera musta pipart
400g Uvic Bravissimo Italiano  pelmeene
hakitud tilli ja peterselli

Valmistamine
Kuumuta potis veidi õli, lisa tükeldatud porgandid, seller ja porru. Prae paar minutit, siis lisa kuum puljong, tükeldatud kartulid, loorberileht ja pipraterad. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit.
Lisa pelmeenid ning jätka keetmist, kuni pelmeenid pinnale tõusevad.
Lisa hakitud maitseroheline, kata pott kaanega, keera tuli kinni ning lase supil paar minutit tõmmata.
Serveeri hapukoorega.

Pelmeenivorm juustu ja munaga
Lihtne viis külmutatud pelmeenidest toeka õhtusöögi valmistamiseks.
Kogus: neljale kuni viiele
Valmistusviis: küpsetamine
Käik: põhiroog

Koostisosad
750 g külmutatud Uvic Hiina pelmeene
4 muna
5 dl piima
4 sl nisujahu
2 sl ketšupit
punet
200 g riivitud juustu

Valmistamine
Laota pelmeenid õlitatud ahjuvormi.
Sega muna, piim ja jahu omavahel, lisa ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala pelmeenidele. Puista peale hakitud pune.
Küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes pool tundi. Veidi enne valmimist võta korra ahjust välja, puista peale riivitud juust ja pane uuesti ahju, kuni juust on sulanud.

Juustuga üleküpsetatud pelmeenid
Kogus: kahele kuni kolmele
Valmistusviis: küpsetamine
Käik: põhiroog

Koostisosad
400 g külmutatud Uvic Hiina  pelmeene
keetmiseks vett
150-200 g juustu
vormi määrimiseks võid
 

Valmistamine
Keeda pelmeenid ja nõruta. Määri laiema põhjaga ahjuvorm võiga. Pane keedetud pelmeenid ühe kihina vormi, puista peale riivitud juust.
Küpseta keskmises kuumuses 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja toit pealt helepruun. Anna sama nõuga kohe lauale.
Juurde sobib pohlasalat, porgandi-jõhvika või peedi-mustrõika toorsalat või muud magushapud salatid.

dsc08295ig.jpg

Aurutatud pelmeenid.
Uvic

Aurutatud Hiina pelmeenid ehk Jiaozi
Koostisosad
400g külmutatud pelmeenid Uvic Hiina
KASTE      
1spl sojakaste      
1spl riisiäädikas                   
1tl suhkur           
1tl riivitud ingver           
1tl riivitud küüslauk       
Soovi korral hakitud tšillipipar või tšillihelbed
AURUTATUD KÖÖGIVILJAD
Ideaalselt sobivad aurutamiseks brokoli, lillkapsas, porgand, aeduba, suhkruherned ja kapsas    

Valmistamine
Aurutamiseks aja vesi potis või pannil keema. Tõsta aurutuspoti põhjale küpsetuspaber ning aseta pelmeenid paberile. Auruta kaanega kaetult umbes 5 minutit.
Kastme puhul sega omavahel koostisained ning serveeri koos aurutatud Hiina pelmeenidega. Puhasta ja tükelda köögiviljad.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud auruti põhjale ning kata kaanega. Erineva küpsemisajaga köögivilju ära kokku pane. Aurutatud köögiviljad peaksid olema pigem krõmpsud ehk al dente kui ületöödeldud. Maitsesta vähese soolaga ning enne serveerimist võid köögiviljad sulavõiga üle kallata. Rasvaine aitab nii köögiviljade maitset esile tuua kui ka paremini omastada neis sisalduvaid toitaineid.

Pelmeenid spinati-koorekastmes
Koostisosad
400 gm  Uvic Hiina pelmeenid
puljong
toidukoor
punane sibul
beebispinat
sool
pipart
õli

Valmistamine
Lase vesi keema ja vala pelmeenid sisse. Lisa pelmeenidele puljongikuubik ja sega. Keeda kuni pelmeenid on tõusnud veepinnale.
Kuumuta pann, lisa õli ja prae hakitud punane sibul. Lõika kääridega beebispinat väiksemateks tükkideks pannile. Sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Vala peale toidukoor ja lase õrnalt keema. Lisa pelmeenid kastmele. Vajadusel lisa veel soola ja pipart.

Pelmeenivorm köögiviljadega
Koostisosad
400 g porgandi, lillkapsas, brokoli külmutatud segu
400 gm Uvic Hiina külmutatud pelmeenid
1 pakk purustatud tomatid
2-3 spl oliivõli
riivjuust
mozzarella
sool
pipar
petersell
basiilik

Valmistamine
Aseta köögiviljad ja pelmeenid ahjuvormi. Kata pelmeenid ühtlase kihi purustatud tomatitega ning tibuta sinna peale veidi oliiviõli.
Peale pane sool, pipar ja riivjuust. Samuti raputa peale maitseroheline. Rebi mozzarella tükid pooleks ning poeta need vormi peale.
Viimaseks lisa peeneks hakitud tšilli ning pese käed. Aseta vorm 20-30 minutiks ahju või kuni juust on pealt kuldpruun.

dsc06433ig.jpg

Kirsivareenikud.
Uvic

Ahajus küpsetatud kirsivareenikud
Koostisosad
400g külmutatud  Uvic Pino kirsi ja kohupiimaga  vareenikud
30 konservkirssi
pealepuistamiseks tuhksuhkrut
frittimiseks kookosõli või virgin kookosõli

Valmistamine
Kuumuta potis kookosõli. Parem on kasutada pisut kitsamat potti, muidu peab ca 7 cm sügavuse õlikihi saamiseks väga palju kookosõli panema. Õli on piisavalt kuum, kui sellesse visatud saiatükk kohe särisema hakkab ja ca 30 sekundiga kuldseks küpseb.
Prae kuumas õlis kuldseks. Ära korraga liiga palju vareenikuid õli sisse pane, muidu jahtub õli liialt ja vareenikud võivad omavahel kokku hakata. Tõsta vareenikud õlist välja köögipabaerile nõrguma. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe koos kirssidega!

1.jpg

Uvic
Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid