Mannavaht arooniate ja õuntega
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Sügisene kodumaine magustoit. Fotol olev roosamanna valmis tavalise nisumannaga, soovi korral kasuta spelta- või täisteramannat.

1 l vett

0,5 l puhastatud arooniamarju ja tükeldatud õunu

100 g suhkrut

näpuotsaga soola

2 dl mannat

Pane puhastatud arooniamarjad ja tükeldatud õunad koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni arooniad on pehmed.

Asta teise poti kohale sõel, kalla keedetud õunad ja arooniad koos vedelikuga sõelale ning lase nõrguda. Hõõru võimalikult palju marja-õunapüreed läbi sõela (võid arooniad ja õunad ka lihtsalt saumikseriga peenemaks purustada).

Maitsesta saadud segu suhkru ja noaotsatäie soolaga, kuumuta keemiseni. Sõrista juurde manna, alanda kuumust ning kuumuta tasasel tulel vispliga pidevalt segades umbes 10–15 minutit, kuni manna pakseneb. 

Tõsta pott tulelt ja lase kaane all jahtuda. Surista (pool)jahtunud puder elektrimikseriga hästi kohevaks. 

Serveeri näiteks külma piimaga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid