Kõrvitsa-kohupiimavorm

Pille Petersoo
Kõrvitsa-kohupiimavorm. | Juta Kübarsepp

Kui sulle maitseb klassikaline kohupiimavorm, siis maitseb sulle kindlasti ka see kõrvitsaga variant. Võid kasutada nii tavalist kui ka muskaatkõrvitsat.

800 g kõrvitsatükke
2 dl vett
500 g teralist kohupiima 
4 suurt muna
100 g suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 kuhjaga sl nisujahu
näpuotsaga soola
100 g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
vormi ettevalmistamiseks võid ja riivsaia


Eralda munavalged ja -kollased.

Pane kõrvitsatükid koos veega potti, kuumuta üsna tasasel tulel, kuni kõrvits on pehme. Nõruta hästi hoolega, siis jahuta. Tambi keedetud kõrvits kausis katki.

Sega juurde kohupiim, suhkruga hõõrutud munakollased, sidrunimahl ja riivitud koor, jahu ja rosinad või kuivatatud jõhvikad.

Viimasena lisa näpuotsatäie soolaga vahustatud munavalged. Sega õrnalt läbi.

Kalla segu võitatud ja riivsaiaga üle puistatud u 26–30 cm ahjuvormi. Küpseta 200° ahjus u 40 min, kuni vormiroog on pealt kenasti kuldne, aga mitte veel läbinisti hüübinud. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Serveeri hapukoore või jõhvikakisselliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid