Praetud juust arooniakompotiga
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Selle sooja salati valmistamisel võib kasutada Küprose halloumi-juustu, aga sama hästi sobivad ka kodumaised kitse- ja/või lehmapiimast praejuustud. Väiketootjatest soovitame nt Kalamatsi meierei kitse- ja lehmapiimast praejuustu, Üvasi talu kitsepiimast grilljuustu või Nopri lehmapiimast grilljuustu. 

Neljale
 

u 250 g pakk grilljuustu

200 g puhastatud arooniamarju

1–2 sl mett või suhkrut

1–2 sl palsamiäädikat

rohelist värsket salatit (rukola sobib hästi)

1 sidrun

oliiviõli

soola

 

Pane puhastatud marjad ja suhkur/mesi väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni marjad pehmenevad. Lisa palsamiäädikas ja keeda veel 5 minutit. 

Lõika grilljuust viiludeks ning prae väheses oliiviõlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Aseta salatilehed taldrikule, tõsta peale praetud grilljuust ja seejärel arooniakompott. 

Nirista peale veidi oliiviõli ja sidrunimahla, puista peale soolahelbed ning serveeri.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid