AVOKAADO-LAIMIKEEKS | Kevadiselt värske

Kodu & Aed
Kodu & Aed arhiiv

Veganlik avokaado-laimikeeks on lisaks ilusale rohelisele värvile ka mõnusalt mahlane ja värske. Just nagu esimene tärkav rohulible!

AVOKAADO-LAIMIKEEKS

225 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

0,5 tl soola

150 g suhkrut

1,5 sl riivitud laimikoort

80 ml mahedamaitselist õli

120 ml kookospiima (magustamata)

1 keskmise suurusega avokaado

2 sl laimimahla

 

Glasuur

150 g tuhksuhkrut

1 sl kookospiima

3 sl laimimahla

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri keeksivorm õrnalt õliga ning puista üle jahuga. Raputa liigne jahu vormist välja. Sega omavahel küpsetuspulber, sooda, sool ja jahu. Pane suhkur väiksesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ning hõõru koor suhkru sisse, kuni tekib ühtlane segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista viljaliha lusika abil kesta seest välja. Püreesta avokaado saumikseriga, lisa suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl. Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud keeksivormi ja küpseta 180 °C juures 45–50 minutit või kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile jahtuma. Kaunista keeks glasuuriga. Selleks sega tuhksuhkur kookospiima ja laimimahlaga. Vala glasuur jahtunud keeksile ning lase taheneda.

Laimi asemel võid kasutada ka sidrunit.

Nipp!

Torka keeksi sisse augud. Nirista teelusika pealt glasuur aukudesse ning alles seejärel kata keeks üleni glasuuriga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid