Ottilienkuchen’i ehk Ottilie koogi retsept ilmus esimest korda Saksa tootja Dr. Oetkeri ammuses retseptiraamatus „Backen macht Freude” ("Küpsetamise rõõm").
Talvisesse pilti sobib üks sametine sefiiritort, mida nädalavahetusel küpsetada. Kodus.ee lugeja ja hobikokk Agnes Lupp proovis ajakirjas Kodu & Aed ilmunud retsepti järgi.
Hüüatust „Edasi, Kentucky lõvid!” mäletab igaüks, kes „Kevade” filmi on näinud. Meil on täna välja pakkuda üks Kentucky kook.
Magus petipiimaga keeks, mis on immutatud ja kaetud magusa või-suhkruvõõbaga.
Üks klassikalisi kohalikke kooke. Sellest kogusest jagub väiksema ahjuplaaditäie jaoks, nii et kui soovid teha suure plaadikoogi, võta topeltkogused.
400 g nisujahu
85 g suhkrut
näpuotsaga soola
200 g külma võid
u 400 g paksemat moosi
Sega kausis või
Algselt Poolast pärit kook on populaarne näiteks Ameerika Ühendriikides Pennsylvania osariigis, aga ka Austrias, kus seda tuntakse nime all Jüdischer Apfelkuchen.
Kuna kook ei sisalda piimatooteid, siis saavad juudid seda süüa ka pärast liharoogi.
See põnev kook on pärit Taanist Lõuna-Jüütimaalt, kus seda tuntakse kui „rugbrødslagkage” või „sønderjysk brødtorte” ja nagu ikka, leidub valmistamiseks palju erinevaid retsepte.
4 suurt muna100 g (pruuni) suhkrut100 g riivleiba2 sl kakaod2 sl maisi-