Lumiselt jäine ja sametiselt siidine kohupiima-sefiiritort

kodus.ee
Sefiiritort - vana hea klassika. Hobikokal õnnestus see suurepäraselt. | Agnes Lupp

Talvisesse pilti sobib üks sametine sefiiritort, mida nädalavahetusel küpsetada. Kodus.ee lugeja ja hobikokk Agnes Lupp proovis ajakirjas Kodu & Aed ilmunud retsepti järgi. Tulemust saate imetleda piltidelt, maitseüllatus tuleb ise avastada.

Kohupiima-sefiiritort mustikatega

Biskviitpõhi:
4 muna
150 g suhkrut
60 g nisujahu
75 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
200 g kohupiima
200 g külmutatud mustikaid või mustikamoosi

immutamiseks veidi piima

Sefiir:
3 munavalget
300 g suhkrut
0,25 dl vett
veidi sidrunhapet
 

Toimi nii:
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Vahusta biskviidi jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks (mikseri täisvõimsusel vähemalt 6–7 minutit).
Sõelu peale eelnevalt omavahel segatud kuivained ning sega altpoolt üles tõstes segamini.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ning küpseta 20 minutit.
Lase veidi vormis seista, kummuta restile, kata uuesti vormiga ning lase jahtuda.

Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja mustikad või mustikamoos ning vahusta ühtlaseks.
Lõika jahtunud biskviit kolmeks kettaks, pane kihtide vahele täidis (niisuta biskviiti veidi piimaga), pealt jäta katmata.

Keeda sefiiri jaoks suhkrust, veest ja sidrunhappest siirup. Kuumuta see madalal tulel segades pehme kuulikese staadiumini (suhkrutermomeetriga mõõtes 118 kraadini), selleks kulub u 7–8 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamist jätkates vala ühtlase nirena juurde keev siirup ning jätka vahustamist veel 10 minutit.
Kata tort pealt ja külgedelt sefiiriga ning lase külmkapis maitsestuda.

Hobikokk Agnes tegi ka paar pisimuutust: sidrunhappe lisas ta vahustamise lõpus, mitte siirupi sisse. Mustikad segas kreemi sisse, mitte ei vahustanud. Prooviige järgi!

Retsepti allikas: Kodu & Aed

Agnes Lupp

Sarnased artiklid