Sibul on nii maitse- ja ravimtaim kui ka väärt köögivili. Sibulakasvatusel on tähtsad nii muld, päeva pikkus kui ka temperatuur.
Harilik sibul ehk söögisibul kuulub koos üsna mitme söödava kaaslasega laukude Allium perekonda.
Mõnusalt mahedamaitseline kõrvits on sügisel üks hinnatud aedvili. Kõrvits on madala kalorsusega köögivili, mis peidab endas palju vitamiine nagu A, C, E ning roheksti mineraale ja beetakaroteeni.
Juurseller on lahke anniga köögivili – seni, kuni tema hõrgumaitseline vürtsikas juurvili maa sees paisub, saab kasutada toidu maitsestamiseks aromaatseid lehti.
Juurseller (Apium graveolens var. rapaceum) on ühtaegu nii juurvili kui maitsetaim.
Naeris kasvab kiiresti: varane külvaja saab magusaid ja mahlaseid juurvilju süüa juba juuli algul.
Naeris (Brassica rapa subsp. rapa) oli armastatud köögivili juba vanade kreeklaste ja roomlaste söögilaual.
Kevadel tuleb poodidesse müügile värske spargel. Seda on kahesugust – rohelist ja valget ehk pleeksparglit. Mõlemat saadakse ühelt ja samalt taimelt, harilikult asparilt.