Meie kasutasime võiga pärmi-lehttainast ning Maksi & Mooritsa toorsuitsupeekoniga miniverivorstikesi.
külmutatud pärmi-lehttainast
kanget sinepit
väikseid verivorstikesi
määrimiseks muna
soovi korral köömneid või seesamiseemneid
Tõsta pärmi-lehttainas varakult külmkappi või toasooja sulama. Rulli kergelt jahusel laual veidi õhemaks. Pintselda kergelt sinepiga, siis laota peale väikesed verivorstid. Valmista viineripirukate põhimõttel: iga vorsti ümber veidi tainast, „õmblus” näpista tugevasti kinni.
Aseta pirukad ahjuplaadile, „õmblus” allpool. Pintselda pealt munaga, soovi korral puista peale veidi köömneid või seesamiseemneid.
Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10–15 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid.
Soovi korral võid pirukad enne söömist otsapidi pohlamoosi sisse kasta.