Toimetus testis tomati- mee marinaadis ribisid. Vaata, kas marinaad meeldiks ka sinu perele

kodus.ee
Sisuturundus
Oskari lihane ribi tomati-mee marinaadis. Tõepoolest lihane ja rammus kõhutäis. | Oskar

Jaanipäev on tulekul ja pikk suvi ees. Seetõttu tasub teada, et poodides on müügil uus toode - lihane ribi tomati-mee marinaadis Oskarilt. Et teada, kas selliseid ribisid ka grillipeol võiks pakkuda, proovis toimetus järele, mis mekiga need on. 

Ja koerale ei jätkunudki... 

Koer, kes kogu selle aja käis nagu kass ümber palava pudru, ei saanud seekord kahjuks mitte midagi.
Ühinenud Ajakirjad

Tuleb tunnistada, et ribid on alati minu lemmikud, sest kõige maitsvam liha on ikka kondi ümber. Lootused ja ootused olid ka Oskari uue ribi puhul kõrged.

Ja mis seal muud, kui lõke püsti ja sütt valmistama. Kindlasti mängib lõpptulemuses rolli ka ise klassikalisel moel süte ja lõkke tegemine. 
Pakki lahti lõigates rõõmustas mind see, et ribitükid olid paksud. See annab lootust, et liha ei kuiva ära. Sageli juhtubki nii, et liiga õhuke grill-liha lihtsalt kuivab ära ja muutub maitsetult tuimaks.
Hoolimata paksudest tükkidest küpses ribi väga kiiresti ja jäi mõnusalt pehme.
Liha põnev maitsenüanss tuli ilmselt meest ja veiniäädikast. Parajalt maitsestatud. Sobib ka neile, kes eriti vürtsikat ei armasta. Meie pere oleks soovinud isegi rohkem teravust. Viimast saab muidugi juurde lisada vürtsikamate salatitega, jalopenjoga jms.
Meie tõmbasime lihale juurde peenralt kõiksugu maitserohelist, lisasime küpseid tomateid ning marineeritud kurki.

Loomulikult jäi ühest pakist väheks. Loosi läksid ka pehmed mõnusalt krõmpsuvad kondid. Koer, kes kogu selle aja käis nagu kass ümber palava pudru, ei saanud seekord kahjuks mitte midagi. Kõik söödi ära.

 

Ribisid võib valmistada ka ahjus

Kuna marinaadis on mett, jääb liha pealt karamelliselt krõbe.
Ühinenud Ajakirjad

Tegin liha ahjus 200 kraadiga ja 30 minutit. Liha sai pealt mõnusalt krõbe ja seest jäi pehme.

Liharibi on rohke tomati-mee marinaadi sees ning see marinaad ise on ülihea. Algul marinaadi näpuga mekkides tundsin, et on vürtsikas, kuid liha ei ole ise absoluutselt terav. Liha maitse oli hoopis mõnusalt magus. Oma magususe tõttu armastavad seda ka lapsed -- minu laps nõudis seda veel juurde ning ütles, et nüüd suvel me hakkame poest ainult seda liha ostma.

See, et liha jääb pealt karamelliselt krõbe tulebki mee marinaadist. Positiivne on ka see, et liha ei kuiva ära, ning et ribil on mõnusalt nii peki, kui ka tailiha triipu. Ka tomatimaitse on täiesti tunda, seega ketšupit juurde panema ei pea.

Kuna juba on alanud värskekartuli hooaeg, siis sõime seda ka liha kõrvale. Super õhtusöök ongi valmis!

 

Liha oli rohkelt, tomati mekki täpselt parajalt 

Pehmet liha on kondi ümber rohkelt.
Ühinenud Ajakirjad

Pakki avades oli näha, et tükid on mõnusalt paksud ja marinaadi rohkelt. Ribid valmisid grillil üllatavalt ruttu— saime sööma hakata varem kui oodanud oleks. Ribidelt ootasin, et need oleks mõnusalt rammusad.  Tomati- mee marinaad tundus põnev olevat, ei osanud selle maitset enne söömist üldse ette kujutada. Igatahes nägid küpsenud ribid väga isuäratavad välja.

Ribid vastasid mu ootustele ja enamgi veel — need olid pehmed ja rammusad. Tihti on ribide puhul nii, et need on küll väga maitsvad, aga iga ribi ümber on hästi vähe liha. Nende ribide puhul seda probleemi polnud— pehmet liha oli kondi ümber rohkelt. Tomati maitset oli hästi tunda, samas ei olnud see tomatine maik liialt pealetükkiv. Pisut omapärane, samas üsna mahe marinaad. 

Sõber mainis, et on mõnikord ribide asemel midagi muud ostnud, sest ribide pakk võib küll suur olla, aga pool paki sisust on tegelikult kondid. Oskari lihane ribi hea valik, kui on isu ribi süüa ning samas tahaks ikka mõnusalt palju liha. 

Rohkem inspiratsiooni suviseks grillipeoks leiad SIIT.

 

Sarnased artiklid