MAASIKAD | Värskendav rabarberi-maasikalimonaad ja maasikakaste liha kõrvale

kodus.ee
Isetehtud limonaad maitseb alati hea. | Shutterstock

Maasikad on jõudnud meie poelettidele ja turule ning juba nii mõnessegi koduaeda. Paar vahvat retsepti, mida maasikatest nädalavahetusel teha võiks.

Värskendav rabarberi-maasikalimonaad
 

Tarvis läheb:
1 l tükeldatud rabarberit
0,5 l maasikaid
5 cm jupp ingverijuurt
2 sidrunheinavart
1 laimi mahl
2 dl (või maitse järgi) suhkrut
1 l vett

* Pese rabarberid ja lõika u 3 cm  pikkusteks tükkideks.
* Pese, puhasta maasikad, lõike pooleks.
* Koori ingverijuur  ja viiluta 1 cm jämeduselt.
* Pane kõik komponendid koos sidrunheina, suhkru ja veega potti, aja keema.
* Lase 20 minutit madalal kuumusel podiseda.
* Kurna vedelik läbi tiheda sõela  ja vala pudelisse. Jahuta ja hoia külmikus.
* Serveeri jää ja laimiviiludega. Soovi korral lahjenda gaseeritud veega.

shutterstock_1093357838.jpg

Maitsev kaste grill-liha kõrvale.
Shutterstock

Lihtne maasikakaste liha kõrvale

Tarvis läheb:
4 peotäit maasikaid
1 spl palsamiäädikat
näpotsatäis soola
veidi pipart

* Pese, kuivata maasikad. Püreesta maasikad palsamiäädikaga kombainis ühtlaseks massiks.
* Lisa sool-pipar ja kuumuta korraks grillil või pliidil.
Sobib serveerimiseks grill-lihaga.

Sarnased artiklid