Kui haukad tüki aasta esimest rabarberikooki, ei jää see päris kindlasti viimaseks!
Rabarberi ja valge šokolaadi kook
Suhkrustatud ingver ehk ingverisukaad annab sellele plaadikoogile eriti mõnusa meki.
Hapu teeb lõbusaks, teadis lasteraamatu-vanaema õunapuu otsast. Heas kasvukohas võib rabarberitaim mitukümmend aastat edukalt kasvada.
Esimese rabarberimaiuse saab näpistada tavaliselt emadepäevaks. Oleneb muidugi aastast.
Kämmalrabarber süüa ei sünni, küll aga paistab ta silma ravim- ja ilutaimena.
Kämmalrabarberit Rheum palmatum on mitmed suured rahvad omaks pidanud, mistõttu teda kutsutakse india, türgi ja vene rabarberiks.
Kel on aiast võtta värskeid rabarbereid, võiks kindlasti valmistada lapsepõlve magustoitu. Pruunistatud leib suhkru ning rabarberiga loob erilise maitsekombinatsiooni.
Juunis on aeg keeta rabarberisiirupit!
Kes ei soovi suhkrurikast siirupit tarvitada joogisegamiseks, võib seda kasutada toitude, sealhulgas soolaste roogade maitsestamiseks.
Esmapilgul võib rabarberipüree lisamine majoneesile tunduda üsna hullumeelne mõte, aga mõnusalt hapukas majonees sobib väga hästi grillitud krevettide või praetud valge kala kõrvale.
Kõige lihtsam on segada rabarberipüree lemmikmajoneesi hulka – olgu vi
Lihtsat purukattega rabarberikooki serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.
Põhi:2 muna170 g suhkrut (u 2 dl)2 dl kohvikoort või piima ja vahukoore segu80 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli2 tl küpsetuspulbrit240 g nisujahu (u 4 dl)
Täidis: