Saak säilib siis, kui see korjata õigel ajal. Millistel tingimustel erinevaid köögivilju säilitada?
Priit Põldma
EMÜ
Septembri esimesel poolel koristatakse ka need kõrvitsa viljad, mida soovitakse pikemalt säilitada. | Shutterstock

Kuigi erinevate köögiviljade kasvuperioodi pikkus on erinev ja saaki võib korjata koheseks tarbimiseks ka suvekuudel, toimub peamine talvevarude kogumine septembris-oktoobris.

Enamasti kasvatatakse pikemaajaliseks säilitamiseks kartulit, sibulaid, kõrvitsaid ja erinevaid juurvilju. Ka peakapsaid ja porrulauku saab kodukeldris mõnda aega säilitada. Köögiviljade säilivust mõjutavad mitmed tegurid, esmalt siiski õige sordi valik.

Edasi lugemiseks

Kodus.ee tellimus annab ligipääsu kogu kodus.ee veebilehe tasulisele sisule, sh sinna valitud ajakirjade Kodutohter, Tehnikamaailm, Kodu & Aed, Minu Aed, Jõulud, Diivan, TM Kodu & Ehitus lugudele ning muudele Ühinenud Ajakirjade väljaannete materjalidele ning kodus.ee lisalugudele.
Veebilehe sisu on paberväljaannetest eraldiseisev ning kehtiv paberväljaande tellimus ei anna ligipääsu kodus.ee lehele. Paberväljaande saab tellida veebilehelt ajakirjad.ee, kodus.ee tellimuse vormistamiseks vajuta nupule "Kodus.ee tellimus".

Sarnased artiklid