Pallid, rullid, taldrikud … peenramaalt
Tiina Kolk
Õlikõrvits ’Olga’. Õlikõrvitsate kestata seemned on väga maitsvad, ent aroomita viljaliha üsna iseloomutu. | Tiina Tammet

Suureviljalise ja hariliku kõrvitsa sorte ning mitmekesiseid suvikõrvitsaid – kabatšokke, kokoselle, patissone jt – viljeldakse Eestimaa koduaedades üha enam.

Ladina-Ameerikas on kõrvits (Cucurbita) kasvanud metsikult üle 5000 aasta. Euroopasse jõudis see üheaastane rohttaim 16. sajandil. Ent kulus veel mitu aastasada, enne kui hakati hindama kõrvitsa raviomadusi.


Rikkalik valik
 

Pühendunud aiapidaja Tiina Tammet on juba hulk aastaid vahelduva eduga huvitunud kõrvitsate kasvatamisest. „Igal aastal olen viljelnud paari-kolme suvikõrvitsa- ja üsna mitut talisorti. Osa neist on saanud püsivateks.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid