Valmistusaeg 30 minutit + 1,5 tundi ahjus
Neljale
600 g lambaliha
500 g kaalikat
2 keskmist sibulat
2 küüslauguküünt
2–3 sl õli
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl tšillipulbrit
0,5 tl jahvatatud kurkumit
näpuotsaga safranit
1 kaneelikoor
1 sidrun
125 g kuivatatud aprikoose
100 g kuivatatud datleid
50 g kooritud pistaatsiapähkleid
soola, musta pipart
serveerimiseks basmati riisi või kuskussi ja koriandrilehti
Lõika liha umbes 2 cm kuubikuteks. Koori kaalikas ja lõika 1,5–2 cm kuubikuteks. Koori sibulad ning lõika sektoriteks. Haki küüslauk peeneks. Maitsesta lihatükid soola ja pipraga.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta pannil 1 sl õli ja pruunista lambaliha 3–4 portsjonina kõrgel kuumusel. Kui vaja, lisa vahepeal õli. Tõsta ahjupotti.
Kuumuta ülejäänud õli pannil keskmisel kuumusel ning prae sibulaid ja kaalikakuubikuid, kuni need on õrnalt pruunistunud. Lisa pannile küüslauk, vürtsköömned, koriander, tšillipulber, kurkum, pipar ja sool. Prae segades 1 minut ja tõsta siis lambaliha juurde. Kalla patta nii palju kuuma vett, et ained oleks kaetud. Lisa safran, kaneelikoor ja õhukesteks viiludeks lõigatud sidrun. Lase roal pliidil keema tõusta, kata kaanega ning tõsta ahju. Küpseta 1 tund.
Võta pada ahjust. Sega hulka aprikoosid, datlid ja pool pistaatsiapähklitest. Kata kaanega ja tõsta tagasi ahju. Küpseta veel 30 minutit või kuni lambaliha on hästi pehme. Kui vaja, maitsesta veel soola-pipraga.
Haki ülejäänud pähklid jämedalt ja puista roale. Lisa hakitud koriander ja serveeri kuskussi või riisiga.