Krõbedad ahjukartulid triibulihaga

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mõnus ja lihtne kartuli-liharoog, mida tegi juba minu 1921. aastal sündinud Raplamaa vanaema.

Kuuele

1,5 kg kartulit

400–500 g värsket või soolatud peekonit

õli

soola ja musta pipart

 

1.    Koori kartulid, vajaduse korral lõika suuremad kartulid pooleks. Keeda neid 10 minutit soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega.

2.   Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi, nirista peale veel
veidi õli ning maitsesta soola-
pipraga. Laota peale paksud toored (soola)peekoniviilud.

3.           Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed ja peekon kenasti läbi küpsenud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid