Kolm kiiret ja põnevat võileivaretsepti

kodus.ee
Singi- juustu võileiva asemel vahetevahel ka midagi põnevamat valmistada . | Shutterstock

Võileivad on suurepäraseks toiduks kiirel argipäeval, neid on mõnus nautida ka rahulikul laupäeval hommikukohvi kõrvale. Vaheldusrikkus on aga oluline ja rõõmupakkuv. Seega tasuks singi- juustu võileiva asemel vahetevahel ka midagi põnevamat valmistada .

Anšoovisesaiad

Vaja läheb:

* 4 viilu täistera röstsaia

* 1 väike purk/karp anšooviseid

* 50 g toorjuustu

* Rohelist sibulat

* 2 küüslauguküünt

* 1 muna

* Seesamiseemneid

* Kirsstomateid

* Tükeldatud rohelist sibulat

Tee nii:

Nõruta anšoovisefileed. Püreeri fileed, toorjuust, sibul, küüslauk ja kanamuna saumikseri või kombainiga ühtlaseks massiks.

Lõika saiaviilud kolmnurkadeks. Määri anšoovisesegu viiludele. Puista peale seesamiseemneid.

Küpseta leibu ahju keskosas 225 kraadi juures 7-10 min

Kaunista kirsstomatite ja rohelise sibulaga. Serveeri saiad soojalt

 

Lõheleivad

Vaja läheb:

* 4 viilu musta leiba

* 4 viilu graavilõhet

* 2 küüslauguküünt

* 200 g 20% hapukoort

* 1 soolakurk

* 1 sl vedelat mett

* Musta pipart veskist

Tee nii:

Koori ja purusta küüslauk. Sega küüslauk hapukoorega. Tükelda soolakurk.

Aseta lõhelõigud hapukoorega kaetud leivale. Kurgiviilud pane leiva kõrvale

Vahetult enne lauale andmist tilguta peale mesi ja jahvata pipar.

 

Pitsasaiad

Vaja läheb:

* 4 väikest pitsapõhja (sobib ka pita sai)

* 150 g pehmet kitsejuustu

* 2 spl tomatipüreed

* ½ väikest suvikõrvitsat

* Õli

* Musta pipart

* 50 g kuivatatud sinki (Prosciuttot)

* Rukolat, salatit

Tee nii:

Määri pitsapõhjad kitsepiimajuustu ja tomatipüreega

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks ja laota põhjale. Pintselda viilud õliga ja puista peale musta pipart. Lisa kõige peale singiviilud.

Küpseta ahju keskosas 225 kraadi juures 5 minutit.

Kaunista rukolalehtedega.

Sarnased artiklid