Jõuluhõngu puuvilja-pähklileiva ja jõulumoosiga

Tekst ja lavastus Kersti Rea
Rohkete rosinate, aprikooside, ploomide ja pähklitega pikitud leib sobib hästi pühade ajal hommikulauale. | Toomas Tuul

Leib on kohane nii kiireks kõhutäieks kui ka pidulaua ehteks. Rohkete rosinate, aprikooside, ploomide ja pähklitega pikitud leib sobib hästi pühade ajal hommikulauale. Või pärastlõunal kohvikõrvaseks. Või õhtul teleri ees küpsise asemikuks. Juuretisega valmistatud Poodiumi puuvilja-pähklileiva pätsike koos purgikese jõulumoosiga on advendiajal ka kena kingitus.

Puuvilja-pähklileiva viil ricotta ja jõulumoosiga

Sega 100 g ricotta’sse (Itaalia päritolu) 1 tl mett.
Määri see värskele või röstitud puuvilja-pähklileiva viilule ning pane peale lusikatäis piparkoogimaitselist moosi.
Alati ei olegi vaja torti!

 

Jõulumaitseline moos

Koori ja tükelda keedupotti 4–5 eestimaist õuna ning viska sekka peotäis jõhvikaid. Siis pane õunte ja jõhvikate vahele riidetüki sisse dessertlusikatäis piparkoogi maitseainet ning seo see kinni, kalla peale ¼ klaasi vett.
Keeda mõni minut. Seejärel lisa 5–6 sl suhkrut ja keeda madalal kuumusel keedust aeg-ajalt segades veel umbes 10 minutit.
Selliselt valmistatud jõulumoos on mõeldud lühiajaliseks tarbimiseks – ega teda kauemaks ju jätkugi...

 

Puuviljased pitsilised leivakrõpsud

Lõika puuvilja-pähklileib fileerimisnoaga õrnõhukesteks viiludeks.
Aseta viilud eelkuumutatud 200kraadisesse ahju restile, küpseta 4 minutit ning pane siis püsti jahtuma.
Ja valmis nad ongi – krõbedad ja õhulised krõbinad!

Allikas: Jõulud

Sarnased artiklid