Ära lase köögiviljadel ülevalmida!

Kaja Kurg
Shutterstock

Igal asjal on oma aeg. Ka köögiviljad maitsevad kõige paremini siis, kui need õigel ajal suhu pista.

Punapeet on seda maitsvam, mida väiksemana see nahka pista.

Nuikapsas too kööki, kui varsvilja läbimõõt on 6–8 cm.

Suhkruherne kaunad söö ära siis, kui need on täiskasvanud, aga veel lamedad.

Poetisherned on kõige magusamad, kui kaunad on täiskasvanud, aga herneterad pole veel kõvad.

Aedoa kaunad on parimad, kui on saavutanud täisea suuruse, aga seemneterad on veel väikesed.

Spargelkapsa ehk brokoli õisikud nopi siis, kui õienupud on veel kõvad ja nööpnõelapea suurused. Mahlakat vart lõika kaasa 10–15 cm.

Lühiviljaline kurk korja 10–15 cm pikkuselt, kui vilja pind on veel veidi ebatasane.

Rullkõrvits ehk kabatšokk on kõige maitsvam noorelt, kui küünega vajutades jääb koorele jälg ja seemned pole veel välja arenenud. Siis on teda ühtlasi ka väga mugav tarbida: vilja pole vaja koorida ega seemnetest puhastada!

Sarnased artiklid