Mida lähemale jõuavad jõulud, seda nobedamalt hakkavad maiasmokad piparkooke meisterdama.
Valmissaanud tainast peab laskma ööpäeva seista, sest jahu tahab paisuda. Pealegi on jahedam tainas paremini töödeldav.
Jõuluaeg algab Pärnu lähistel elavale, 50-aastase kokakogemusega Helle Mäekivile (77) juba ammu enne detsembrit, sest tema piparkoogitainast ihkavad pühadeks paljud pered.
Pikki aastaid oli Helle legendaarse Pärnu Rannahoone restorani meisterkokk.
Vahel võibki jõuluaja käivitushetk saada pühadeaja üheks eredaimaks, selliseks, mida ka aastate pärast mäletada. Sooje kauneid momente tulebki justkui seeni kasinal aastal tasapisi korvi koguda.
Ilmselt oleme kõik seda kunagi salamahti köögist näpanud, ent kes oleks võinud arvata, et tänavu saab sellest tõeline müügihitt!
Jutt käib küpsisetainast - nimelt on eri maitsetega küpsisetainas vallutanud USA turu ja kohvikuid, kes pakuvad kulbitäit kü
Jõulud on koos- ja kodusolemise aeg, mida mõnusalt nautida. Ent tihti on jõululaua katjal käed-jalad tööd täis. Et pühadeaega mitte ainult köögis pliidi ees mööda saata, tasub teha roogi, mis palju vaeva ja aega ei nõua.