12 väikest portsu
Vaja läheb:
12 suurt ploomi
1 sl suhkrut
1 sl likööri Grand Marnier (soovi korral)
Purukate:
50 g jahu
50 g mandlijahu ehk peeneks purustatud mandleid (võib asendada 50 g jahuga)
50 g Demerara suhkrut
75 g külma võid
Pese ja puhasta ploomid kividest. Lõika ploomid sektoriteks. Lisa ploomidele suhkur ja soovi korral liköör, sega läbi ja jäta seisma.
Pühi köögitööpind korralikult puhtaks ja pane sinna ühte hunnikusse jahu, mandlijahu, suhkur ja võikuubikud. Haki suure kööginoaga ühtlaseks puruks (alternatiivina võid näppida või jahu-suhkruseguga kausis ühtlaseks massiks).
Tõsta igasse muhvini küpsetusvormi auku 4 ploomisektorit ja kata ploomitükid hakitud puruga. Küpseta krõbedikku 180 kraadi juures u 35 minutit, kuni puru on pealt kuldne ja mahlad servadest mullitamas.
Serveeri soojalt vanillijäätisega.