Mahlane ploomikrõbedik

Marju Randmer-Nellis
Ploomikrõbedik. | Minu Aed arhiiv

Mõnus mahlane magustoit, mis lubab kasutada suuremas koguses küpseid ploome. Kui soovid teha magustoitu 25 x 25 cm suuruse ahjuvormitäis, korruta kõik kogused kahega.

12 väikest portsu

Vaja läheb: 

12 suurt ploomi

1 sl suhkrut

1 sl likööri Grand Marnier (soovi korral)

 

Purukate:

50 g jahu

50 g mandlijahu ehk peeneks purustatud mandleid (võib asendada 50 g jahuga)

50 g Demerara suhkrut

75 g külma võid


Pese ja puhasta ploomid kividest. Lõika ploomid sektoriteks. Lisa ploomidele suhkur ja soovi korral liköör, sega läbi ja jäta seisma.

Pühi köögitööpind korralikult puhtaks ja pane sinna ühte hunnikusse jahu, mandlijahu, suhkur ja võikuubikud. Haki suure kööginoaga ühtlaseks puruks (alternatiivina võid näppida või jahu-suhkruseguga kausis ühtlaseks massiks).

Tõsta igasse muhvini küpsetusvormi auku 4 ploomisektorit ja kata ploomitükid hakitud puruga. Küpseta krõbedikku 180 kraadi juures u 35 minutit, kuni puru on pealt kuldne ja mahlad servadest mullitamas.

Serveeri soojalt vanillijäätisega.

Sarnased artiklid