Mandlikeeks amaretto küpsiste ja vaarikatega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Itaalia mandliküpsised annavad sellele koogile tõeliselt mõnusa mandlimeki.

Amaretto’d on suuremad, amarettino’d väiksemad. Kui kasutad suuremaid küpsiseid, siis murra need enne koogile panemist pooleks. 

200 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

4 suurt muna

180 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

100 g jahvatatud mandleid

150 g amaretto või amarettino küpsiseid

200 g vaarikaid

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut
vahukoort

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 kraadini (pöördõhuga ahi 140°). Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. 

Pane või, suhkur, munad, nisujahu ja mandlijahu suurde kaussi, töötle elektrimikseriga ühtlaseks. 

Kalla pool tainast ettevalmistatud koogivormi, puista peale pool mandliküpsistest ja kolmandik vaarikatest. Vajuta need kergelt taina sisse. 

Jaota peale ülejäänud tainas. Puista peale ülejäänud amaretto’d ja pool ülejäänud vaarikatest. 

Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kontrolli küpsust koogi keskel puutikuga.

Lase 15 minutit vormis jahtuda, siis libista noateraga piki vormi serva, et kook lahti tuleks. Tõsta kook vormist välja. 

Serveeri koos vahukoore ja ülejäänud vaarikatega. 

Nipid ja soovitused:

Kook säilib külmkapis kinnises karbis 2 päeva. Tõsta kook tund enne serveerimist toatemperatuurile soojenema.

Sarnased artiklid