Kes ei soovi suhkrurikast siirupit tarvitada joogisegamiseks, võib seda kasutada toitude, sealhulgas soolaste roogade maitsestamiseks. Rabarberisiirup sobib suurepäraselt lõhe ja forelli maitsestamiseks ning sellega saab marineerida liha. Ka annab rabarberisiirup magustoitudele mõnusa maitsenüansi.
Rabarberimahl ei pruugi aurutajas liiga vähese lisatud suhkru korral hästi eralduda. Praktika ütleb, et ühe masinatäie peale kulub u 1,5 l suhkurt.
Siirupi tegemiseks:
1. Pese ja tükelda rabarberid. Koorida ei ole tingimata vaja, pealegi saab koorest kaunist punakat värvi.
2. Lisa rabarberitükid ja suhkur vaheldumisi mahlaaurutuspotti. Sule kaas ja auruta 1–1,5 tundi.
3. Valmis siirup hakkab üsna kiiresti mahlasest rabarberist eralduma, seetõttu tuleks valvas olla. Lase siirup mahlaaurutajast otse eelkuumutatud pudelitesse ja sule kohe õhukindlalt.