Maagiline spagettkõrvits. Kõrvitsaspagetid seente ja juustuga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Spagettkõrvits on üks imeline vili, mille viljaliha sarnaneb toorena hariliku kõrvitsa omaga, pehmeks küpsedes aga muutub spagetitaolisteks ribadeks. See on hea gluteenivaba asendus jahust valmistatud spagettidele. Sisaldab hoopis vähem kaloreid, kuid pakub mitmeid kasulikke aineid, nagu beetakaroteeni, kaaliumi ja A-vitamiini. Kõrvitsaspagette saab pakkuda samal moel ja samade kastmetega nagu jahuspagette.

Kõrvitsaspagetid seente ja juustuga

Neljale

Valmistusaeg 30 minutit + 30–35 minutit ahjus

1 keskmine spagettkõrvits (1,5–1,8 kg)

2 sl õli

1 tl soola

300 g kukeseeni või muid värskeid seeni

2 küüslauguküünt

2 sl hakitud tüümiani

100 g spinatilehti

3 dl köögi- või vahukoort

0,5 dl hakitud peterselli

100 g riivitud kõva juustu

soola, musta pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika spagettkõrvits pooleks ja eemalda seemned. Nirista lõigatud pooltele 1 sl õli ja puista soola. Tõsta ahjuplaadile, lõikepool all. Pane ahju ja küpseta 30–35 minutit. Lase jahtuda. Tõmba viljalihast kahvliga pikad peened ribad.

Kuumuta õli pannil. Lisa tükeldatud seened ja prae, kuni need on pehmed. Lisa hakitud küüslauk, tüümian ja spinat. Prae, kuni spinat on pehme. Tõsta pannile nuudlid ja kuumuta 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale koor ja kuumuta läbi. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud juustuga.

Jaan Heinmaa

Sarnased artiklid