Kõrvitsaspagetid seente ja juustuga
Neljale
Valmistusaeg 30 minutit + 30–35 minutit ahjus
1 keskmine spagettkõrvits (1,5–1,8 kg)
2 sl õli
1 tl soola
300 g kukeseeni või muid värskeid seeni
2 küüslauguküünt
2 sl hakitud tüümiani
100 g spinatilehti
3 dl köögi- või vahukoort
0,5 dl hakitud peterselli
100 g riivitud kõva juustu
soola, musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika spagettkõrvits pooleks ja eemalda seemned. Nirista lõigatud pooltele 1 sl õli ja puista soola. Tõsta ahjuplaadile, lõikepool all. Pane ahju ja küpseta 30–35 minutit. Lase jahtuda. Tõmba viljalihast kahvliga pikad peened ribad.
Kuumuta õli pannil. Lisa tükeldatud seened ja prae, kuni need on pehmed. Lisa hakitud küüslauk, tüümian ja spinat. Prae, kuni spinat on pehme. Tõsta pannile nuudlid ja kuumuta 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale koor ja kuumuta läbi. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud juustuga.