Ürdikreemi ja salveiga küpsetatud kartulid

Ingrid Lepp
Kõige paremini õnnestub see toit suurtest kartulitest. Loomulikult võid kartuleid täita sulle sobiva sisuga. | Shutterstock

Kartulitest saab valmistada lõputult maitsvaid roogasid.  Keedu- ja praekartuli kõrval võiks vahest proovida ka midagi põnevamat. 

Kogust reguleeri vastavalt sööjatele. 

Tarvis läheb:

3 suurt kartulit
3 sl ürtidega toorjuustu
3 sl riivitud pizza-juustu
peotäis värskeid salveilehti 
1 sl pehmet võid
soola

Keeda kartulid soolases vees koos koorega peaaegu pehmeks, kurna ja lase jahtuda.
Säti ahi 250 kraadi või grilli peale.
Lõika kartulid pooleks ja uurista neist supilusikaga sisu välja, nii et saaksid umbeb 1 cm paksused seintega kausikesed.
Haki salvei peeneks.
Pressi kartul kahvliga pudruks (ära mingil juhul kartulit mikseriga töötle!) ja sega juurde toorjuust, pizzajuust, salvei ja või. Vajadusel maitsesta segu soolaga.
Pane kartuli-juustu segu kahe lusika abil „kartulikaussidesse” ja küpseta ahjus umbes 10 minutit või kuni kartulid on pealt kergelt pruunistunud.
Naudi kartuleid kuumalt või toasoojalt iseseisva roana või lambaprae juurde.

Sarnased artiklid