Salatisigur | Mõrkjad, aga tervislikud
Kaja Kurg
Salatsiguri juurviljad ajatatud peakestega. Salatsigurit süüakse tavaliselt toorelt, aga temast saab teha ka sooja rooga. | Shutterstock

Salatsiguri saagiks on ajatamisel saadud peakesed.

Harilikul siguril (Cichorium intybus) on kaks toredat teisendit: juursigur (var. sativum) ja salatsigur (var. foliosum). Juursiguri juurikast saab teha kohvi ja krõpse, salatsigur on aga väärtuslik lehtköögivili, mida tuleb saagi saamiseks pimedas ajatada.

Edasi lugemiseks

Veebilehtede digitellimusega saad sa lugeda täispikkuses artikleid veebilehel kodus.ee ning ajakirjades Kodutohter, Tehnikamaailm, Kodu & Aed, Minu Aed, Jõulud, Diivan, TM Kodu & Ehitus.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid