Lõõtskartulid juustuviilude ja peekoniga

Juta Kübarsepp
Lõõtskartulid juustuviilude ja peekoniga. | Juta Kübarsepp

Lihtne ja maitsev ahjuroog nii argipäeva kui ka pidulikemateks hetkedeks.

Tarvis läheb:
 

keskmised ampsusuurused koorega pestud kartulid
viilutatud juust (võib kasutada kõiki lemmikuid, ka sini- või valgehallitusjuustu lisamaks maitset)
õhukesed külmsuitsupeekoni viilud
rosmariinioks
100 g võid
3–4 küüslauguküünt viilutatuna
soolahelbeid
värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:
 

Lõika kartulid lapiti pooleks. Tee kartulipoolikutesse ¾ sügavuselt terava noaga sisselõiked,võimalusel iga 0,5 cm tagant.

Aseta iga sisselõike vahele juustu- ja peekonitükike.

Aseta lõõtskartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või õlitatud ahjuvormi. Igale kartulile pista vahele küüslauguviil ning peale tükike võid. Maitsesta soolahelveste, rosmariinilehtede ja pipraga.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit. Aeg-ajalt pintselda kartuleid küpsemise ajal oliiviõli või sulavõiga.

Valmis lõõtskartulid sobivad näksimiseks nii kuumalt kui külmalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid