Karulaugusaiad

Kodutohter
Shutterstock

Kellele ei meeldi karulaugu tugev maitse, võib saia sees võib kasutada ka noori naadi ja nõgeselehti.

12-14 tükki


Tainas

1 dl piima

1 kott kuivpärmi

4 dl nisujahu

0,5 dl kaerakliisid

2 muna

1tl suhkrut

1 tl soola

100 g võid (toasooja)

200 g sulatatud juustu

3 dl hakitud karulauku

Määrimiseks

1 munakollane

 

Sega kokku soe piim, kuiv pärm, osa jahust ja kliid. Sega ja lisa ülejäänud jahu, sool, suhkur ja munad. Sõtku ja sega hulka osade kaupa soe või. Sõtku 10 minutit. Taina võib valmis teha köögikombainis tainakonksudega.
Kata kauss toidukilega ja tõsta ööseks külmkappi.
Sõtku tainast natuke aega ja rulli neljakandiliseks õhukeseks plaadiks. Määri peale sulatatud juust, raputa peale hakitud kaulauk. Keera rulli ja lõika rull kõigepealt pooleks, siis pooled veel pooleks jne.
Lao saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase 30-45 minutit kerkida. Pintselda saiu munakollasega. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit.

Sarnased artiklid