Sarvilised suutäied. Croissant’id neljal erineval moel

Pille Petersoo
Sarvesaiu võib süüa niisama, ent rikkalikuma hommikusöögi tarbeks võid neid erineval moel täita. | Shutterstock

Mõnus hommikukohvikõrvane kogu perele!

Meie poelettidele on ilmunud võiga valmistatud pehmed sarvesaiad, prantsusepäraselt croissant’id. Sarvesaiu võib süüa niisama, ent rikkalikuma hommikusöögi tarbeks võid neid erineval moel täita. Kasuta kas tavalisi või täistera-croissant’e. Retseptide kogused on antud kahe sööja jaoks – kui teid on rohkem, siis võta komponente kahe- või kolmekordselt.

 

Sarvesaiad singi, juustu ja tomatiga

2 värsket sarvesaia

2 väiksemat tomatit

2 singiviilu

2 juustuviilu

Kuumuta ahi 180° C.

Lõika sarvesaiad peaaegu pooleks, täida saadud tasku tomati-, singi- ja juustuviiluga.

Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180° ahjus u 5 min, kuni juust on sulanud ja sarvesai soe.

 

Sarvesaiad munahüübe ning suitsulõhega

4 muna

25 g võid

2 sl rõõska koort (nt 35%)

soola ja musta pipart

2 sarvesaia

100–200 g külm- või kuumsuitsulõhet

Valmista esmalt munahüüve: löö munad külmale omletipannile katki, lisa või, tõsta pann üsna madalale kuumusele ning kuumuta aeg-ajalt segades. Paari minuti pärast hakkavad munad hüübima ning peaksid olema pehmed, kreemjad ja veidi tükilised (kui munad hüübivad liiga kiiresti, siis alanda kuumust või tõsta pann aeg-ajalt tulelt).

Kui munad on peaaegu hüübinud, siis tõsta pann tulelt, sega juurde rõõsk koor ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral sega juurde hakitud murulauku.

Lõika sarvesaiad peaaegu pooleks. Aseta saadud taskusse esmalt suitsulõhe (kui kasutad külmsuitsulõhet, siis lõika see õhukesteks viiludeks, kuumsuitsulõhe murra väiksemateks tükkideks) ja siis korralik portsjon munahüüvet.

 

Sarvesaiad maasikate ja valgehallitusjuustuga

2 sarvesaia

100 g Brie juustu

peotäis maasikaid

veidi head palsamiäädikat

tuhksuhkrut

Lõika sarvesaiad poolenisti lahti, täida saadud tasku juustuviilude ja poolitatud maasikatega. Tilguta marjadele palsamiäädikat.

Sõelu täidetud saiale veidi tuhksuhkrut.

 

Sarvesaiad banaani, šokolaadi ja mandlitega

2 sarvesaia

1 suur banaan

peotäis hakitud tumedat või piimašokolaadi

paar lusikatäit mandlilaaste

Lõika sarvesaiad poolenisti lahti. Poeta saadud taskusse veidi šokolaadi ja mandlilaaste, siis kata banaaniviiludega. Sarvesaia peale võid samuti panna veidi šokolaadi ja mandleid.

Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180° ahjus u 5 min, kuni šokolaad on sulanud ja sarvesai soe. Serveeri kohe.

Sarnased artiklid