Aiast kööki. Särtsakas mädarõigas
Kaja Kurg
Shutterstock

Lopsakate lehtede ja lihava juurega mädarõigas on hinnatud toidumaitsestaja, haiguste peletaja ja ka ilutaim.

On üsna tavaline, et kusagil aiamaa serval kasvab aed-mädarõika (Armoracia rusticana) suurte tumeroheliste lehtedega puhmik. Ta on meil üks levinumaid püsik-köögivilju, ilma milleta korralik kokkaja hakkama ei saa.

Mädarõika lehed ja juured kuluvad aiaviljade purki pistmise perioodil vägagi marjaks ära: need lisavad põnevaid maitsenüansse ja tänu mikroobe hävitavale toimele väldivad riknemist. Riivitud ja marineeritud vürtsikas juurikas on asendamatu lisand traditsioonilisele.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid