Ahvatlev pisirohelus

Ingrid Sembach-Hõbemägi
Shutterstock

Veebruaris, mil päike juba kõrgemalt käib, hakkavad rohenäppude sõrmed sügelema. Ajal, mil aeda veel ei saa, on pisirohe ehk mikrovõrsete kasvatamine hea võimalus kasvuhooajaga algust teha ning oma toidulauda väärtusliku kraamiga rikastada.

Pisirohe kasvatamine on oma olemuselt toidutaimede kasvatamine, kuid taimedel ei lasta suureks sirguda, vaid nad süüakse ära juba väga varajases, idulehtede faasis, sest just sel ajal on nad pungil kõikvõimalikest kasulikest ainetest. Tegemist on supertoiduga, milles sisalduvad peale vitamiinide ja mineraalainete ka põletike eest kaitsvad antioksüdandid. See vähendab stressi ja vananemisega seotud kahjulikke mõjusid ning toimib oma suure kiudainesisalduse tõttu hästi ka soolestiku tööle.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid