Vastlapäeval laseme pika liu ja saame põsed värskes õhus toredalt punaseks. Et kodus pärast tervislikul lainel jätkata, võib südamerahus maiustada tatrajahu-porgandi vastlakuklitega.
Vastlakuklid kutsuvad meid ostma juba pikemat aega.
Vastlad ja hernesupp on ajast aega kokku käinud. Vahel võiks selle aga keeta tavapärasest erineva. Püreestatud hernesupp on mahe ja kreemjas ning seda saab termosega kelgumäelegi kaasa võtta. Suitsukana annab leemele maheda suitsuse meki.
Peale traditsiooniliste ubade-herneste on vastlapäeval eriti tervislik süüa läätsetoite ning teha vastlakuklid mitte vahukoore, vaid näiteks toorjuustu ja marjadega.
Vastlapäeval süüakse vana kombe kohaselt seitse korda päevas.
Käsitöölise jaoks on tihe näputööaeg seljatatud, aeg on nautida talve rahulikumat poolt ja avastada varakevade märke. Tähistagem läbi erinevate käsitööprojektide meie armast Eestit, sõpru ja naisi.
Loe kõik südamed kokku!
14.
Põldubadega hapukapsasuppi sõid vanad eestlased küünlapäeva paiku ja seda eriti Lõuna-Eestis. Sobib hästi ka vastlapäevasupiks!
100 g kuivatatud põldube
100 g Lõuna-Eesti tangu (soovi korral)
2 liitrit vett
500 g sealiha (nt raguu, ribitükk)
500 g hapuk
Valmista sel aastal vastlapäevaks pikalt haudunud tummise hernesupi asemel hoopis üks kärtsroheline herne-spinatisupike. Kõhule kerge, kuid siiski toitev supp saab valmis kiirelt ja sobib hästi enne vastlakukli (või paariga) maiustamist.
Vaja läheb (nel
Vastlapäeva hernesupi võib teha ka külmutatud hernestest.
4 portsjonit
1 sl rapsiõli
1 porru valge osa
1 küüslauguküüs
400 g külmutatud herneid
8 dl köögiviljapuljongit
4 dl kookospiima
3 sl sidrunimahla
1 tl mett
soola
Pese porru, lõika viiludeks ja