Rohelised ürdid ja köögiviljad toovad suve lauale ning rõõmustavad silma ja kõhtu.
Spinatimakaronid
4 portsjonit
Spinatimakaronide tainas:
4 dl kõvanisujahu (durum)
3 muna
50 g noori spinatilehti
peotäis petersellilehti
1 sl oliiviõli
pisut soola
Li
Sügisene seenepirukas, kus saab ära kasutada peenralt viimased rohelised spinatilehed.
6 portsjonit
150 g võid
2 dl speltajahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
200 g kohupiima
Täidis
100 g spinatit
300 g metsaseeni (kukeseeni, puravikke
Spinati-mustika-banaanismuuti on supertervislik, lihtne ja kiire jook hommikusöögiks või nälja peletamiseks toidukordade vahel.
4 portsjonit
100 g värsket spinatit
2 dl külmutatud mustikaid
1 banaan
½ dl tšiiaseemneid
5 dl mandlipiima
1.
Suitsutatud kanaliha on kerge, kuid annab mõnusat suitsumaitset kogu pirukale.
500 g pärmi- või lehttainast
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
100 g suitsukanaliha
200 g ricotta`t
2 muna
2 peotäit spinatilehti
2 sl hakitud murulauku või rohelist sibulat
s