Vaata Kodus.ee ja Magaziini sügismängu üht retsepti: Peteri "tvistiga" seente marineerimise retsept Poola moodi!
Tarvis läheb:
1 kg puravikke
umbes 3 tassi vett
soola
Marinaadi jaoks vajad:
2 klaasi vett
1/2 tassi äädikat
2 keskmist sibulat
1 supil
Tammuri talurestorani peremehe Erki Saare maitsev praad ajakirja Kodu & Aed varasalvest!
Seapraad
Sea sisefileedVokkpanni, fooliumi, lepalaaste
Pane vokkpann tulele, aseta pannile foolium koos lepalaastudega, selle peale rest.
Seenepitsat saab küpsetada kiirelt õues grillis ja ise samal ajal metsast toodud seeni puhastada.
Seenepitsa
Põhi:
25 g pärmi
2 dl vett
1 tl soola
3 sl õli
5 dl nisujahu
Peale:
150 g tomatipastat
suur peotäis metsaseeni (puravikud, kitsemamplid)
1 k
Seened on mõnus vaheldus toidulaual nii suvel, sügisel, kui ka talvel.
Et seentest ka tervisele kasu tõuseks, võiks neid süüa üsna tihti.
Eestis kasvab umbes 5000 liiki seeni, neist 300 on söödavad; ohtlikke seeni on 15 liiki, mis ei kaota mürgisust ka
Seenefocacciaks sobivad nii kasvatatud seened kui ka metsaseened, näitkes viilutatud väiksed puravikud.
2 dl sooja vett
25 g (pool pakki) värsket pärmi
½ tl soola
1 tl suhkrut või mett
1 dl spelta- tai täisterajahu
3 dl nisujahu
½ dl oliiviõli
Maitseõ
Teraviljaga salat on väga toitev, aga muidugi võib siia lisada ka juustu või liharibasid.
4 portsjonit
250 g porgandeid
200 g seeni (puravikud, šampinjonid)
1 sibul
2 sl võid
4 dl tangu (tatar, oder, kaer)
2,5 dl vett
1 tl soola
1 apelsin
2 sl oliiviõ