Ülestõusmispühade ajal on tavaks teha erinevaid toite munadest ja kohupiimast. Oled Sa aga proovinud täiesti taimset juustukooki, pashat või “munamääret”?
Lähenevateks kevadpühadeks võib teha ka soolaseid kohupiimakorpe.
12 tükki
250 ml piima
1 pakk kuivpärmi või 25 g presspärmi
500 g nisujahu
0,5 tl soola
75 g pehmet võid
Täidis
500 g kohupiima
100 hapukoort
2 muna
1 tl soola
1 dl hakitud rohelist (t
Mida rammusam kohupiim, seda maitsvam pasha. Munaga pasha on siidisem. Pistaatsiapähklid võid asendada mandlitega, kuivatatud jõhvikad rosinatega – aga rohelised pähklid ja punased jõhvikad teevad pasha kaunilt värvikirevaks!
Kevad tuleb tiu-tiu ja teisiti. Ehime kodu ülestõusmispühadeks, märkame iga ärkamist, ajame välja rattad ning leiame üles kõik lihtsad rõõmud, õnne ja värvid.
Kevadpühade aegu hakkas vanarahvas uuesti piimatooteid sööma. Kerge ületarbimine on seega täiesti põhjendatud! Magustoiduks sobivad kohupiimaküpsised.
Kodused ja muredad küpsetised, maitselt meenutavad armastatud vaarakuid ehk sotšnikuid.
Kevadpühade kohupiimakook on mahlane, värviline ja särtsakas – nagu üks ehtne sidrun olema peabki.
Magusamaailm on hästi mitmekesine ning kõikvõimalike küpsetiste rohkus võtab silme eest kirjuks: šokolaadikoogid, juustukoogid, rullid, brownie’d ja nii a
Märtsi lõpus / aprilli algul kasvama pandud kartulitaimedelt saab saaki juba jaanipäeva paiku. Toimi järgnevalt!
* Lõika mahla- või piimapakist tops (kõrgus 10–12 cm).
* Kata põhi vähemalt 5 cm paksuselt koheva viljaka mullaga.