Keefiris on kõik põhi- ja mikrotoitainete rühmad sobivas vahekorras.
Keefir on hapendatud piimatoode, mille valmistamiseks kasutatakse segakooslusega juuretist, milles on piimhappebakterite kõrval ka pärmseeni ja äädikhappebaktereid.
Piimatoodete tervislikkus tekitab vaidlusi. Uuringud näitavad siiski, et mõõdukalt kasutades on piimatooted tervislikud ja vajalikud.
Piim on toitaineterikas ja sisaldab palju erinevaid vitamiine, mineraale ja inimesele väga sobivas vahekorras valke.
Hapupiimakook maitseb nagu juustukook, kuid on palju lahjem.
Põhi
150 g digestiiv-küpsiseid
50 g võid
2 tl vanillisuhkrut
Täidis
4 dl hapupiima või keefiri
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort (35%)
2 tl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
3 tl želatiini või
Maitsev ja kerge suvine supp kuhu võib lisada veel näiteks suitsukalatükke.
6 portsjonit
1 väike värske kurk
1 väike hapukurk
4 keedetud kartulit
2-3 keedetud peeti
4 vutimuna
2 sl hakitud tilli
2 sl hakitud murulauku
1 l keefiri
soola, pipart, suhkru
Selline salatikaste sobib igale suvisele salatile.
2 dl Kreeka jogurtit
2 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
1 tl mett või magusat tšillikastet või magusat sinepit
pisut soola
peotäis erinevaid hakitud ürte (till, peterell, tüümian, basiilik)
Kastme tegem
Jõulud on Euroopas maiustuste aeg. Esimestest šokolaaditahvlitest või suhkrutükikestest oleme nüüdseks jõudnud kõige maitsvamate Fazeri maiusteni.
Tuntud maiustuste tootjalt Fazerilt tulevad igal aastal jõulumaiused.