Miks mitte jätta vähemalt osa külmakartmatust aiakraamist koristamata ning nautida kevadeni peenrast võetud värskeid ande!
Kuna meie talved on aina pehmemad, võib teada-tuntud talvitujad rahuliku südamega peenrale või mulda jätta.
Juurikate ettevalmistus võtab küll natuke aega, kuid ülejäänu teeb ära ahi.
6 portsjonit
2 kg köögivilju (sibulaid, kapsast, kartulit, kaalikaid, naereid, porgandeid vms)
4 sl rapsi- või oliiviõli
1 tl soola
¼ tl musta pipart
½ tl paprikapulbrit
pisut
Kui ilmad on jahedamad, võib ahju tööle panna, et teha üks mõnus köögiviljahautis.
Koori ja tükelda köögiviljad. Küüslaugu võid panna ahju terve peana. Puhasta seened, lõika suuremad pooleks.
Mesi sobib hästi ka toitude maitsestamiseks.
Meega maitsestatud köögiviljad kalaga
2 portsjonit
1 keskmine brokoli või lillkapsas
1-2 sellerivart
6-8 kirsstomatit
3 sl hakitud peterselli
2 tk lõhefileed (võib olla ka valge kala)
pisut soola, pipart
Värviline ahjuroog suvistest köögiviljadest.
1 väiksem suvikõrvits
1 baklažaan
3-4 tomatit
soola, pipart
õli
hakitud ürte (basiilik, rosmariin, tüümian)
soovi korral paar mozzarellapalli
Viiluta kõik köögiviljad ja aseta viilud tööpinnale.
Ilus, värviline ja tervislik eine mida võib kasutada ka praelisandiks.
4 portsjonit
3 porgandit
0,5 nuikapsast
1 juurseller
1 pastinaak
2 paprikat
2 sibulat
2 sl rapsi- või oliivõli
2 sl palsamiäädikat
2 sl mett
tüümiani või rosmariini
pisut soola ja