Pean väga lugu enda tehtud hoidistest, sest need on õigesti valmistatud, tervislikumad ja vähema suhkruga. Usun, et aia- ja metsasaaduste säilitamise soov ning oskus on midagi erilist.
Sügisel, kui aiasaadusi on rohkelt peenralt võtta, võiks neist teha naturaalseid, ilma igasuguste lisaaineteta puljongikuubikuid. Valmistamine on lihtne ja ära saab kasutada ka mitte just kõige kvaliteetsemad köögiviljad.
Et oma aia juurikad, puu- ja köögiviljad ei kaoks toidulaualt saagikoristusajaga, on hea neid varuda ka talveks. Targalt säilitades vead nendega kevadeni välja.
Veel jätkuvad suvesoojad päikest täis päevad, ent peagi on aeg tubasemad tegemised üles leida. Kas sul on juba sügisesed käsitööprojektid ja lõngad valmis seatud?
Esimesed kõige maitsvamad aiasaadused tulevad just oma kasvuhoonest!
Valmista triiphoone hooajaks ette
Kohe, kui ilm lubab, puhasta kasvuhoone mullustest taimejäänustest (juhul, kui ei teinud seda juba sügisel) ning pese klaaside sisepind talvisest must
August on teadupoolest üks suur hoidistamise kuu! Kuidas valmistada tomatit tarrendis või kas ka ravimtaimi võib külmutada? Kui aga aiasaadused hoidistesse salvestatud ja üha pimenevatel suveõhtutel aega üle jääb, mine kinno. Sedakorda oma tagaaeda!
Kevad on just see aeg, kui panna plaan paika ja alustada aiasaaduste kasvatamise ettevalmistustega. Värske ja puhas toit on hea meie tervisele - kasuta võimalust ja kasvata nii palju ise nagu sul on võimalik.
Kuna aedviljad jätkuvalt hingavad, tõuseb suletud pakendis süsihappegaasi- ja langeb hapnikusisaldus, mistõttu pakendisse tekib muudetud või nn modifitseeritud atmosfäär.
Õige temperatuur on väga oluline
Vastupidi keedetud või sügavkülmutatud aedvilja