Tursk vürtsikas apelsinimarinaadis + värvikas köögiviljakuskuss

Pille Petersoo
Grillida sobib just rasvaseid kalu. | Shutterstock

Grillrestil küpsetatud kalaga ei saa alt minna. See on kindel valik. Kõige paremini sobivad grillil küpsetamiseks tugevad ja rasvasemad kalad, nagu lõhe, forell, tursk. Kala võib grillimiseks pakkida ka fooliumisse, aga siis jääb puudu erilisest suitsusest grillimaitsest.

Tursk vürtsikas apelsinimarinaadis

4 tursafileepala

Marinaad:
4 sl apelsinimahla
4 sl sojakastet
1 purustatud küüslauguküüs
värskelt jahvatatud musta pipart

1.       Pane tursafileed madalasse mittemetallist anumasse. Sega kokku marinaadiained ja vala fileedele. Pööra tükid ümber, et nad oleksid ühtlaselt kaetud marinaadiga. Siis tõsta 2–3 tunniks jahedasse maitsestuma.

2.       Tõsta tursk marinaadist välja ja küpseta õliga pintseldatud grillrestil kummaltki poolt 4–5 minutit.

3.       Serveeri köögiviljakuskussiga.

 

Teatavasti toob number 7 õnne. Just nii palju erinevaid köögivilju lisa ülimaitsva kuskussi hulka. Loomulikult valmistab iga kokk roa enda maitse järgi ning valib ka sobivad köögiviljad. Aga mis peamine – tegemist on kiire ja hõlpsalt valmiva lisandiga.

 

Värvikas köögiviljakuskuss

1 punane sibul
3 eri värvi paprikat
1 väiksem suvikõrvits
1 väiksem baklažaan
pihutäis kivideta oliive
300 g kuskussi
4 dl keeva vett
1 sl võid
1 küüslauguküüs
oliiviõli
mett
soola-pipart

1.       Puhasta ja tükelda köögiviljad.

2.       Kuumuta pannil õli ja prae selles purustatud küüslauguküüs. Lisa köögiviljad ja oliivid. Küpseta köögivilju keskmisel temperatuuril umbes 7–8 minutit pidevalt segades, nii et köögiviljad jääksid pisut krõmpsuks. Maitsesta tilga mee ja soola-pipraga.

3.       Kui köögiviljad on peaaegu pehmed, valmista kuskuss. Maitsesta vesi soolaga ning kalla tangudele. Hauta 10 minutit kaane all, lisa või ja tõsta kahvliga kohevaks.

4.       Moodusta keskele tühimik ning aseta tekkinud süvendisse ja kuskussi ümber küpsed köögiviljad. Puista üle värske hakitud mündiga.

 

Sarnased artiklid