Toit põletiku leevenduseks

Mai Maser
toitumisteadlane
Shutterstock

Iga põletiku vastu on õnneks üldjuhul olemas ka oma ravimid, kuid toidu tähtsust ravimisel on sageli alahinnatud. Lihtsates toitudes on olemas põletikuvastased koostisosad – neid toite tasub oma toidusedelisse lisada iga päev.

Igaüks meist on vahel olnud haige. Äge haigus rabab järsku ja päris raske on kirjeldada enesetunnet. Öeldakse, et on kohutavalt halb olla. Tegelikult ongi nii, kuna igasugune põletikuline haigestumine on kogu organismi kompleksne reaktsioon vastuseks sissetunginud tõvestavale mõjurile ja/või tema poolt põhjustatud koekahjustusele. Organism üritab aru saada, mis on juhtunud, ning otsida üles, kus põletikutekitaja asub ja millist kohta või elundit on ta tabanud. Siis asuvad rakud ja keemilised ained tegutsema ning hakkame tundma, kus on haige koht ja mis on juhtunud. Kõige tähtsam abimees nakkuse korral on sinu enda immuunsüsteem.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid