Suvine grillihitt lõkkekartul fenkoli ja sinihallitusjuustu salatiga

Tootja

Salat on suvise grilli klassikaline lisand. Selleks, et grilliõhtu natuke omapärasemaks muuta, soovitab personaaltreener ja Rakvere saadik Siim Kelner proovida lõkkekartuli valmistamist, aga hoopis grillil.

„Kartul on küll suure energiasisaldusega, aga ainult kartulist on end väga raske paksuks süüa,“ lausub Kelner. Seega julgustab treener suvele iseloomulikke lõkkekartuleid kindlasti sööma. Samasuguse tulemuse saad, kui valmistad kartuleid tuha asemel grilli söe peal. See on hea nipp just nendele, kellel lõkke tegemise võimalust ei ole, aga grill on olemas.

Kelner soovitab kartuli ja grill-liha kõrvale veel värsket salatit punase kapsa ja fenkoliga. „Värsked köögiviljad ei tohiks söögitaldrikult kunagi puududa.“ Treeneri sõnul aitavad fenkolis olevad kiudained ennetada näiteks diabeeti, südame- ja veresoonkonna haiguseid ning samas kiirendavad ainevahetust. Kes juustu ei pelga, võib salatisse ka sinihallitusjuustu pudistada.
 

Lõkkekartuli valmistamiseks läheb sul vaja:      

4 suuremat keedetud noort kartulit

4 tl võid

soola, tüümianioksi

 

Punase kapsa, fenkoli ja sinihallitusjuustuga salat:

0,5 punast kapsast

1 porgand

0,5 fenkolit

u 5 cm porruvarre alumist valget osa

4 sl majoneesi

100 g sinihallitusjuustu

sidrunimahla

soola, pipart

 

Lõika kartulitele üpris sügav rist, maitsesta soolaga ja tõsta igale kartulile võitükk ja mõned tüümianioksad. Mässi kartulid ükshaaval fooliumisse ja küpseta hõõguvatel sütel u 20 minutit.

Salati valmistamiseks haki kapsas võimalikult peenteks ribadeks. Viiluta porru ja fenkol õhukeselt ja riivi porgand jämeda riiviga. Sega köögiviljad kokku ja maitsesta kergelt soolaga. Sega omavahel majonees sidrunimahl ja pudista sekka pool juustust. Sega salatiga ja maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Tõsta serveerimiskaussi ja pudista peale ülejäänud juust. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid