Sidruni-beseekook

Kodutohter
Suus sulavad beseekoogid. | Shutterstock

Mõnusalt hapukas suus sulav kook. 

8 tükki

Besee
3 suure kanamuna valget
1¼ dl peenikest kristallsuhkrut
1 tl sidrunimahla

Sidrunikissell
1 dl maisitärklist
¾ dl suhkrut
1¼ dl vett
1 sidrun
3 munakollast
1 sl karbimargariini

Vahustatud kohupiim
1 dl kohupiima
1 dl vahustatud vahukoort
½ tl riivitud apelsinikoort
1 tl vanillsuhkrut
1 sl suhkrut
1 väike apelsin tükeldatuna

1. Vahusta munavalged ja 1 tl sidrunimahla. Kui vaht hakkab juba kõvaks muutuma, lisa suhkur. Tõsta vahustatud munavalge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kahe ümmarguse kettana ja hoia 120kraadises ahjus umbes 2 tundi.
2. Sega potis kokku tärklis, suhkur, vesi, riivitud sidrunikoor ja mahl. Kuumuta ja samal ajal sega kogu aeg. Võta pott tulelt, lisa munakollane ja klopi veidi, siis kuumuta ettevaatlikult veel natuke. 
3. Sega kohupiim teiste ainetega kokku.
4. Määri sidrunikissell koogipõhja pooltele, mis lähevad vastamisi. Tõsta kohupiim koogipõhjale, pane teine koogipool peale ja kaunista apelsinitükkidega.

1 portsjon sisaldab

32, 8 g süsivesikuid
4,7 g proteiine
9,4 g rasvu
4,3 g küllastatud rasvhappeid
0,3 g kiudaineid
990 kcal

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid