Savariin - pehme pärmisai

kodus.ee
Shutterstock

Savariin on rõngasvormis küpsetatud pehme pärmisai, mida immutatakse alkoholiga tembitud suhkrusiirupiga ja serveeritakse tükeldatud puuviljade ning vahukoorega. 

Savariinitainas

3 muna

3,5 dl suhkrut

1,5 dl piima

15 g pärmi

 1 tl soola

2 tl vanillisuhkrut

1 sl riivitud sidruni- või apelsinikoort

4 dl nisujahu

100 g sulatatud võid

 

Immutamiseks

1 dl suhkrut

2,5 dl vett

2 dl rummi, brändit või muud aromaatset kanget (suhkruta) alkoholi

 

Katteks

100 g aprikoosimarmelaadi

0,5 dl vett

 

Vahusta munad suhkruga.

Kuumuta piim käesoojaks, murenda sisse pärm. Lisa piima-pärmisegu munavahule. Lisa ka muud ained, sega pehmeks tainaks.

Määri 2-liitrine rõngasvorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Õige savariinivorm on küllalt sile, nii et piisab ka ainult võitamisest.

Vala tainas vormi ja lase pool tundi kerkida.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit.

Lase savariinil veidi jahtuda, seejärel kummuta vormist välja. Pese ja kuivata vorm ja pane soe küpsetis vormi tagasi.

Keeda veest, suhkrust ja alkoholist siirup ning nirista see vormisaiale. Lase üle öö imbuda.

Valmis savariini võib üle võõbata veega pehmendatud marmelaadiga, aga võib ka lihtsalt tuhksuhkrut pinnale sõeluda. Serveeri koos puuviljasalati ja vahukoorega kohvi kõrvale.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid