Röstitud küdooniad

Pille Petersoo
Röstitud küdooniad. | Juta Kübarsepp

Tervelt röstimine on üks lihtsamaid viise küdooniate valmistamiseks. Mee, kaneeli ja tähtaniisiga maitsevad need väga hästi.

Kuuele

Tarvis läheb: 

6 keskmise suurusega küdooniat
400 ml vett
150 g suhkrut
2 sl mett
1 kaneelikoor
2 sidrunikoore riba
2 tähtaniisi 

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Pese küdooniad hoolega puhtaks, aseta ahjuvormi. Kalla vormi vesi, siis lisa ülejäänud ained. 

Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 160-kraadises ahjus 2,5–3 tundi, kuni küdooniad on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga) ja vormi tekkinud siirup mõnusalt sügavpunane. 

Serveeri soojalt või toatemperatuuril koos vahukoore, vanillijäätise, mascarpone- või ricotta-kreemi või vahustatud Smetanaga. Imehea!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid