1 kg kõrvitsat
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 kodumaist õuna
¼ punast tšillikauna
3 sl oliiviõli
0,5 tl soola
musta pipart
paar oksa rosmariini või tüümiani
5 dl köögiviljapuljongit
1 sl riivitud ingverit
2 tl kurkumipulbrit
2 sl laimi- või sidrunimahla
1 tl mett
1 dl kohvikoort
Peale:
hakitud pähkleid ja rosmariini
Lõika kõrvits tükkideks ja kraabi lusikaga välja seemned ja pehme sisu. Seemned võib kokku korjata, puhastada ja röstida 225-kraadises ahjus. Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori küüslauk ja sibulad ning lõika sibulad sektoriteks. Tükelda õunad ja eemalda südamed. Tükelda tšilli. Pane õunad, sibulad, küüslauk ja tšilli ahjuplaadile. Sega köögiviljad õli, soola, pipra ja rosmariini või tüümianiga.
Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Tõsta köögiviljad potti, lisa kõik ülejäänud ained ja kuumuta segades. Püreesta saumikseriga ja vajadusel maitsesta. Serveerimisel lisa supi peale hakitud pähkleid ja rosmariini.
Supi juurde sobivad hästi avokaadomäärdega rukkileivaviilud. Sega avokaado pehme sisu sidruni- või laimimahla, soola ja pipraga ning määri leivale.