Murulaugu-toorjuustukook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Väga mõnus soolane küpsetamata toorjuustukook, millele kitsejuust annab kergelt pikantse maitse ja murulauk kevadist värskust. Serveeri niisama või näiteks lihalõikude ja suitsukala kõrvale. 

 

Kaheksale kuni kümnele

Purupõhi:

125 g kreekereid vm soolaseid küpsiseid
60 g sulatatud võid            

Juustukate:

300 g maitsestamata toorjuustu

300 g kreemjat kitsejuustu ehk kitsepiimast toorjuustu

2 dl 10% rõõska koort ehk kohvikoort
4 želatiinilehte

1 küüslauguküüs

suur punt murulauku

soola ja musta pipart

 


Peenesta kreekerküpsised, sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Hoia jahedas.

Purusta küüslauk. Sega tavaline ja kitsepiimast toorjuust ning küüslauk omavahel. Sega juurde hakitud murulauk.

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta rõõsk koor, siis lisa kuivaks surutud želatiinilehed. Sega rõõsk koor toorjuustusegu hulka ja maitsesta soola-pipraga. Kalla ettevaatlikult vormi küpsisepõhja peale.

Tõsta vähemalt 12 tunniks külmkappi tahenema.

Serveerimiseks libista toorjuustukook alusele. Kaunista murulauguga. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid